назад
31.07.19

Правова дискусія для артеківців «Чи варто служити в армії?»

Вже стало традицією проведення працівниками місцевих центрів правопросвітницьких заходів в Дитячому оздоровчому таборі «Артек». Ось і 30 липня фахівці Лівобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з партнерами Громадською організацією «Союз Золотий вік», адвокатом Ігорем Свєтлічним, військовим капеланом Олександром Войтенком, журналістом та громадським діячем Сергієм Котовим провели в Артеку правову дискусію на тему «Чи варто служити в армії?».

Директор Лівобережного центру Леся Бурчак перед початком дискусії розповіла відпочиваючим про законодавчі засади проходження строкової військової служби в Україні, умови звільнення від неї, правове регулювання військової служби за контрактом, захист військовослужбовців та членів їх сімей. Артеківці зацікавились з якого віку можна служити в армії, чи можуть служити дівчата та які умови проходження альтернативної військової служби.

Для участі у дискусії діти поділились на дві команди: одна об’єднала тих, хто вважав що служити в армії потрібно, а інша – тих, хто службу в армії не вважає обов’язковою. Кожна команда за допомогою модераторів Олександра Войтенка, Яни Баранової, Сергія Котова та Ігоря Свєтлічного навела вагомі аргументи на підтвердження своєї думки.

Після цього свої міркування висловили і присутні фахівці: Олександр Войтенко поділився власним досвідом учасника АТО та психолога, розповівши про реальність військових дій, обов’язок захищати свою країну та народ, моральну складову військової служби.

Ігор Свєтлічний розповів про порядок призову в армію, відповідальність за ухилення від військової служби, права та обов’язки призовника та військовослужбовця.

Яна Баранова наголосила на відповідальності кожного підлітка, який скоїв правопорушення, за власну долю та життя.

Сергій Котов в особистому спілкуванні з учасниками цікавився думкою юнаків та дівчат про армію, військовий обов’язок та допомагав їм аналізувати спірні питання.

По закінченні заходу учасники отримали сувеніри системи безоплатної правової допомоги та повідомили, що почута інформація була для них цікавою та корисною.