назад

Правова обізнаність батьків школярів

Паралельно з правопросвітницькими заходами для дітей в загальноосвітніх закладах фахівці Конотопського місцевого центру з надання БВПД практикують зустрічі з батьками. Вони сприяють підвищенню рівня правової обізнаності дорослих, допомагають зорієнтувати, куди можна звернутися за правовою допомогою та як діяти у випадках виявлення факту булінгу в учнівському середовищі.   

Правники зустрілися з батьками учнів ЗОШ №10 та розповіли про роботу системи  безоплатної правової допомоги, ознайомили з цілями та функціями діяльності. Оксана Козіна, начальник відділу правопросвітництва,  зазначила, що право на безоплатну правову допомогу мають найбільш вразливі категорії громадян: малозабезпечені, особи з інвалідністю, ветерани війни, учасники АТО, діти, внутрішньо переміщені особи.

У своєму виступі фахівчиня наголосила, що кожен член суспільства має права. Оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має свої права, деякі особливості реалізації яких обумовлені виключно тим фактом, що її фізична та розумова незрілість потребує спеціальної охорони і піклування, включаючи належний правовий захист.

На прохання керівництва школи, окремо наголосили на кібербулінгу, який  є одним із видів булінгу і який дуже складно ідентифікувати. Батькам запропонували алгоритм дій у таких випадках.  Усі присутні отримали інформаційні матеріали з контактами центру та єдиним номером системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.