назад

Правова обізнаність і діалог як шляхи створення безпечного освітнього простору

«Учитель з пригніченою гідністю, який не знає своїх прав і не вміє їх захищати, не зможе виховувати вільне, активне покоління громадян України!». «Я працюю 30 років, але такий підхід зустрічаю вперше». «Я отримала безцінний досвід!». «Ми маємо змінюватись самі, щоб втілювати зміни навколо». Це – враження учасників тренінгу для освітян, який днями провели фахівці Криворізького місцевого центру з надання БВПД спільно зі спеціалістами ГО “Фонд “Професійний розвиток”.

Тренував криворізьких педагогів щодо відновних практик в освітньому просторі, шкільної медіації та діалогу Олександр Мітьков, який проводить подібні тренінги по всій Україні.

Від правників Криворізького місцевого центру з надання БВПД педагоги дізнались про те, як діяти в правовому полі, знаходити вихід із складних ситуацій. А ще – наскільки важливий діалог у створенні безпечного освітнього простору для попередження булінгу і різного роду конфліктів.

“Права людини, толерантність, взаємоповага, діалог мають увійти в освітній процес”, – наголосила фахівець центру Наталя Кожем’яка.

Правник також  розповіла про доступність юридичних послуг та про те, які послуги можна отримати через систему  безоплатної правової допомоги.

Об’єднання зусиль різних організацій – та синергія, яка дозволяє отримати найкращий результат. І черговим підтвердженням тому став тренінг для криворізьких педагогів, які тепер натхненні новими знаннями на своєму освітньому шляху