назад

Чому важливо розповідати дітям про їх права? Існує думка, що дітям краще знати свої обов´язки, ніж права. Але діти, які не мають уявлення про правову культуру, через декілька років стануть дорослими, які не знатимуть власних прав і порушуватимуть права інших людей.

Команда Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області, на чолі з директоркою центру Наталією Гнатушею,  спільно з партнерами з Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області провели для вихованців закладу дошкільної освіти  № 83 «Казка» м. Миколаєва пізнавальну інтерактивну гру «Правові забавки з малюками».

Разом з командою дорослих малі «чомучки» мандрували стежками правових лабіринтів та створювали карту прав дитини. Правові знання діти вчились застосовувати, граючи у різноманітних правових ситуаціях: в «крамниці» знайомились з правами споживачів; у «лікарні» демонстрували право на медичне забезпечення; в ігровій кімнаті малеча вивчала право на сім’ю та правила поведінки у родині. Найбільш бажаними виявилися  рухливі ігри на вулиці на знання правил дорожнього руху.

Про інші важливі права діти дізнались  з тематичної вікторини,  під час якої кмітливо відповідали на питання та ділилися своїми життєвими «правовими» історіями.

Після проходження всіх цікавих завдань подарували малечі рюкзаки «Право з тобою», а для вихователів і батьків провели зустріч в рамках інформаційної кампанії «Відповідальне батьківство» та поділилися інформаційними буклетами.

Розуміння дитиною своїх прав вчить її поважати себе і суспільство, то ж захищаємо права дітей разом!