назад
19.09.18

Правові клуби «PRAVOKATOR» відкриті до співпраці

o 1c9r6scueenh51qssn125k13vg5r 800x450Визначено політику діяльності та паспорт розвитку мережі правових клубів «PRAVOKATOR» як першої комунікаційної платформи серед державних установ, покликаної ініціювати професійну дискусію та максимально ефективно допомогти використовувати право у відстоюванні справедливості. П’ять правових клубів поширять свою діяльність на усю територію України і відкриті до співпраці з установами, організаціями та активними громадянами.

«Назва правових клубів «PRAVOKATOR» навмисно включає термін «право», що символізує і підкреслює основну концепцію діяльності клубів, робить акцент на її меті – “позитивна провокація” використовувати право для вирішення будь-яких проблем громадян у їхньому повсякденному житті та змінювати їхнє ставлення до правової системи в цілому», – переконаний директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Правові клуби мають на меті професійне навчання та розвиток персоналу системи безоплатної правничої допомоги, правничої спільноти та інших зацікавлених сторін, мережування та об’єднання зусиль професійної правничої спільноти та експертного середовища. Очікується, що клуби стануть місцем для налагодження діалогу між державною владою та громадянським суспільством, обміну досвідом, генерування та впровадження інноваційних практик у сфері права.

Правові клуби «PRAVOKATOR» розташовані у п’яти найбільших містах України: 

  • м. Дніпро (юрисдикція діяльності – Дніпропетровська, Кіровоградська, Запорізька, Донецька області);
  • м. Харків (юрисдикція діяльності – Харківська, Сумська, Полтавська, Луганська області);
  • м. Львів (юрисдикція діяльності – Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Волинська, Закарпатська, Чернівецька, Рівненська області);
  • м. Одеса (юрисдикція діяльності – Одеська, Миколаївська, Херсонська та Вінницька області);
  • м. Київ (юрисдикція діяльності – Київська, Житомирська, Хмельницька, Чернігівська, Черкаська області та м. Київ).

Пріоритети діяльності правових клубів:

  • створення ефективної системи професійного розвитку та навчання працівників системи БПД та суб’єктів надання БПД;
  • підвищення рівня правової обізнаності людей в територіальних громадах, у тому числі завдяки системному аналізу правових проблем;
  • налагодження взаємодії з ключовими партнерами у сфері правосуддя для вирішення суміжних проблемних питань та створення мережі експертного середовища;
  • підвищення здатності та спроможності територіальних громад вирішувати проблемні питання у правовий спосіб;
  • створення сприятливих умов для взаємодії між системою правосуддя і суспільством у сталому розвитку й удосконаленні сектору правосуддя та альтернативного вирішення спорів.

Політика діяльності правових клубів «PRAVOKATOR» визначає загальні засади їх діяльності, форми співпраці із зацікавленими сторонами та можливості членства в правових клубах.

Паспорт розвитку правових клубів «PRAVOKATOR» презентує бачення щодо шляхів перетворення мережі правових клубів у дієву та впливову інституцію з потужною мережею партнерів, що має всі необхідні умови та забезпечує постійний професійний розвиток правничої спільноти, ефективну комунікацію та діалог між системою юстиції та громадянським суспільством, відіграє суттєву роль у посиленні правової обізнаності та спроможності громад вирішувати проблемні питання у правовий спосіб, а також сприяє інституційному розвитку системи безоплатної правової допомоги в цілому.

Політика діяльності та паспорт розвитку правових клубів «PRAVOKATOR» затверджені наказом Координаційного центру з надання правової допомоги від 18.09.2018 № 26.

Правові клуби створені за допомогою міжнародної підтримки Посольства США в Україні, Міжнародного фонду «Відродження», Посольства Канади в Україні та українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube             Google Google+       тTwitter