назад

Правові орієнтири для дітей

24 січня керівником Канівського бюро правової допомоги Оленою Васильченко проведено тематичну зустріч з учнями Канівської загальноосвітньої школи № 4.

Присутніх поінформовано про конституційні права, їх захист та порядок доступу до безоплатної правової допомоги, роз’яснено, що звернувшись до бюро правової допомоги можливо  безкоштовно отримати :

  • правову інформацію та юридичну консультацію;
  • допомогу у складенні заяв, скарг та інших документів правового характеру;
  • представництво інтересів в суді та допомогу в отриманні доступу до безоплатної вторинної правової допомоги;
  • доступ до електронних сервісів Мін’юсту.

У будь-який момент кожна дитина може скористатися правовими послугами системи безоплатної правової допомоги та отримати роз’яснення щодо своїх прав.

07 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для для дітей.

Отримати таку допомогу можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, як було дотепер, а усі діти.

Звернення про отримання дитиною правової допомоги повинні подавати їх законні представники. Це можуть бути батьки, усиновлювачі, опікуни або піклувальники.

«Також, отримати правову консультацію фахових юристів можливо зателефонувавши на номер єдиного контакт-центру системи БПД: 0 800 213 103», – повідомила фахівець бюро.