назад

4 грудня в Голопристанській міської бібліотеці  для учнів 9-10 класів загальноосвітніх шкіл міста пройшла інтелектуальна гра «Правовий брейн-ринг». Підготували та провели цей цікавий правоосвітній захід заступниця начальника та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Голопристанського місцевого центру Інна Холодняк та Катерина Брага.

За словами організаторів, захід проводився з метою формування у школярів твердих навичок правомірної поведінки, зацікавленості та інтересу до правових знань, виховання правової культури та популяризації системи БПД.

Участь у грі взяли чотири команди. Брейн-ринг проходив в декілька етапів. Під час інтелектуального штурму, наприклад, команди по черзі відповідали на запитання, за правильні відповіді отримуючи відповідні бали.

Також розглядалися ситуаційні завдання, проводилася гра з уболівальниками, розв’язувалися правові шаради.

Спостерігаючи за грою, організатори дійшли висновку, що змагання між підлітками перетворилося на захоплюючу гру, в ході якої вони легко здобували відповідні знання, отримували корисні поради.


По закінченню заходу Інна Холодняк звернула увагу присутніх на те, що діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту, – мають право на всі види правових послуг.

Додатково вона розповіла про можливість звернутися до Голопристанського місцевого центру за отриманням безоплатної первинної та вторинної правової допомоги та вручила буклети «Кампанія проти кібербулінгу», презентовані БО «Свята Ольга».