назад

«Правовий кінозал» для шукачів роботи

На базі Галицької районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості 27 лютого працівники Бурштинського бюро правової допомоги провели «Правовий кінозал» для осіб, які перебувають на обліку як безробітні.

Правопросвітницький захід організували та провели начальник відділу та головний спеціаліст «Бурштинське бюро правової допомоги» Леся Дронь та Оксана Виваль за участі фахівців з профорієнтації центру зайнятості. Для перегляду обрали фільм «Лінкольн для адвоката».

Окрім захоплюючого сюжету, цей фільм, цікавий тим, що дозволяє зрозуміти, наскільки робота американських адвокатів відрізняється від їх українських колег. Проте у будь-якому випадку, завдання адвоката полягає не в тому, щоб встановити істину у справі, а в тому, щоб в максимальному ступені надати кваліфіковану юридичну допомогу своєму довірителеві. Якщо довіритель, що звинувачується у вбивстві, стверджує, що він невинен, саме цю позицію  адвокат має відстояти. Адвокат йде за своїм довірителем, як нитка за голкою. З’ясовувати, хто насправді скоїв злочин, – не завдання адвоката, а завдання слідства.

Демонстрація відео на правову тематику – дієвий спосіб залучення людей до діалогу. Під час перегляду стрічки глядачі на конкретних прикладах побачили, як можна захищати свої права у разі їх порушення.

Після перегляду фільму, юристи ознайомили присутніх із діяльністю системи безоплатної правової допомоги, послугами та успішними справами Бурштинського бюро, розповіли про можливості отримання безоплатної первинної та вторинної правових допомоги від держави, а також, акцентували увагу присутніх на інформації про пільгові категорії осіб, які мають право на БВПД.

Наприкінці заходу правники організували роботу мобільних консультаційних пунктів в приміщенні служби зайнятості та забезпечили надання безоплатної первинної правової допомоги. На всі свої запитання громадяни отримали вичерпні відповіді та інформаційні матеріали на відповідну правову тематику.