назад

«Правовий кінозал» для студентів міста Сміли

У грудні 2019 року в системі безоплатної правової допомоги започатковано проведення правопросвітницького заходу «Правовий кінозал».

18 лютого в рамках зазначеного заходу працівниками Смілянського місцевого центру з надання БВПД організовано перегляд фільму на правову тематику: «Філадельфія» для студентів Державного навчального закладу «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів».

Сюжет фільму “Філадельфія” являє собою юридичну драму, яка базується на реальній історії про адвоката Джеффрі Боуерса, який у 1987 році подав позов до суду на юридичну компанію «Baker & McKenzie» за незаконне, не його думку, звільнений. Коли адвокати відмовилися допомагати йому та надавати юридичні послуги, головний герой вирішив захищати себе самостійно.

Після перегляду фільму зі студентами відбулося обговорення юридичних аспектів стрічки. Вони отримали від представників системи БПД роз’яснення і консультації на правову тематику з актуальних для них питань.

Головний спеціаліст Смілянського місцевого центру з надання БВПД Олена Сокол ознайомила присутніх з діяльністю системи БПД в Україні. Поінформувала, що учні є суб`єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до п.2 ч.1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та роз’яснила куди потрібно звертатися у разі необхідності її отримання.

Серед присутніх розповсюджено буклети системи БПД.