назад

«Правовий кінозал» для студентів Сумського національного аграрного університету

Жінка-юрист, жінка-адвокат, жінка-суддя… У 21 сторіччі це сприймається абсолютно звично, але не так давно за ці посади, які вважалися винятково чоловічими, жінкам доводилося поборотися. І сьогодні на юридичних факультетах вищих навчальних закладів серед студентів навчається значна кількість дівчат. Карєрне зростання й особливості роботи жінок в юриспруденції під час «Правового кінозалу» студенти юридичного факультету Сумського національного аграрного університету обговорювали разом з фахівчинями та партнерами системи безоплатної правової допомоги Сумщини.

«Правовий кінозал» – один із видів правопросвітницьких заходів, які проводять фахівці системи безоплатної правової допомоги. Він передбачає не лише перегляд стрічок на правову тематику, а й обговорення з відповідними фахівцями в цій галузі. Для студентів юридичного факультету Сумського національного аграрного університету фахівці Регіонального та Сумського місцевого центру з надання БВПД у партнерстві з ГО «Сумська Організація Студентів» запропонували для перегляду фільм «За статевою ознакою».

Після перегляду молодь, серед якої були переважно дівчата, мала можливість поцікавитися у юристки Сумського місцевого центру з надання БВПД про особливості роботи, труднощі та виклики, які передбачає професія, а також співвідношення чоловіків та жінок у системі безоплатної правової допомоги в Україні.

Усі учасники «Правового кінозалу» отримали інформаційні матеріали системи БПД й додаткову інформацію щодо діяльності центрів та бюро правової допомоги.