назад

Правовий кінозал для студентів Сумської філії Харківського університету внутрішніх справ

Фахівці системи безоплатної правової допомоги, проводячи правопросвітницьку діяльність, застосовують різні форми роботи. Одним із нових та цікавих методів правової просвіти серед молоді є проведення правових кінозалів. Їхня суть полягає не лише в перегляді фільмів на правову тематику, а й подальше обговорення стрічки з фахівцями системи БПД, аналіз порушених проблем, дискусії. Так, на базі Сумської філії  Харківського університету внутрішніх справ майбутні юристи переглянули фільм «За статевою ознакою».

Перед початком перегляду стрічки фахівчиня Регіонального центру з наданні БВПД у Сумській області Олена Омельченко разом зі студентами обговорили, у чому полягає важливість, складність професії юрист, чому її часто обирають жінки (зважаючи на основу сюжету фільму, у якому героїню не приймає на роботу жодна юридична компанія через те, що вона жінка). Також дівчата-студентки розповіли, чому особисто вони обрали саме цю професію.

Окрім цього після перегляду фільму студенти визначали особливості справи, за яку взялася головна героїня, як проходило інтерв’ювання клієнта, чому цей етап роботи важливий і як у подальшому може вплинути на захист прав клієнта.

Під час таких заходів студентів також ознайомлюють із діяльністю системи безоплатної правової допомоги в Україні й презентують інформаційні матеріали.

Довідково: захід відбувся у партнерстві з юридичною клінікою Сумської філії Харківського університету внутрішніх справ та Громадською приймальнею УГСПЛ м. Суми.