назад

«Правовий кінозал» як один із методів посилення правопросвіти та діалогу

Започаткований системою БПД новий формат правопросвітництва «Правовий кінозал» набирає обертів, зокрема на Херсонщині, адже впродовж грудня для мешканців області було організовано чотири кінопокази, днями відбудеться ще один – у місті Гола Пристань. Попереду – співпраця з громадською організацією «Докудейз», представниця якої завітала вчора до Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області.

Під час тематичної зустрічі директорка Регіонального центру з надання БВПД Марина Єлисєєва, начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва Лариса Аболончикова та асистентка координатора Департаменту з розвитку мереж Docudays UA  Інна Кондратьєва обговорили ряд важливих питань, націлених на підвищення правової освіти населення, співпрацю на рівні регіону та об´єднання зусиль задля досягнення спільної мети.

Окрім того, Інна Кондратьєва розказала про роботу кіноклубів Docudays UA та унікальність їх інструментів, а саме: посилення діалогу про права людини завдяки документальному кіно світового рівня, дискусії у невимушеній атмосфері, коли кожен учасник може вільно висловлювати свою думку, дізнаватися нове. Докладніше – у презентації.

Марина Єлисєєва, у свою чергу, розказала, як проходять кінопокази художніх фільмів юридичного спрямування на Херсонщині, хто залучається до обговорення в якості експертів та як тривають обговорення корисних практик, етичних норм поведінки правників, інших моментів, що матимуть практичну користь для відповідної цільової аудиторії.