назад

Правовий кінозал на Вінниччині

В Україні стартував XVI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Провідна тема XVI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA цього року – цифрові технології та захист прав людини. Партнерами кінофестивалю виступили центри та бюро правової допомоги у Вінницькій області. 

За організації Хмільницької р-ної ГО «ПРАВО», Подільського центру соціальних технологій, керівниці Оксана Яцюк та за підтримки Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області було проведено кінопокази у м. Вінниця. 

На базі Вінницької  обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва студенти  технологічно-промислового коледжу ВНАУ та Вінницького  Національного аграрного університету взяли участь у перегляді наступних кінострічок :

 “В моїй кімнаті”. Опис: 6 підлітків-блогерів, які заснували та ведуть свої канали в “YouTube”. Їх хвилювання, страхи, вподобання, розчарування. 

“Bellingcat правда в світі постправди”. Цей фільм вивчає можливості роботи з відкритими джерелами, занурюючи глядачів у неповторний світ колективу «громадянських журналістських розслідувань», відомого під назвою Bellingcat. Команда Bellingcat розслідує резонансні справи (від катастрофи MH17 до отруєння російського шпигуна у Сполученому Королівстві), шукаючи правду та борючись за журналістську чесність у часи фейкових новин і суперечливих фактів.

У м. Липовці, керівниця Липовецького бюро правової допомоги Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Комісаренко відкрила правовий кінопоказ , повідомивши його мету-сприяння популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людей в Україні.
Присутні переглянули  документальний фільм ” Ти ,….,  рота закрий!” У фільмі розповідається про 16-річного активіста із с. Гатне Київської обл, про те, як посадові особи чинять опір його праву на отримання інформації разом з тим глядачі побачили, який низький рівень культури спілкування буває у посадових осіб та й у звичайних людей. Над цим слід замислитись.

Працівники Погребищенського бюро правової допомоги виступили також партнерами даного заходу та донесли інформацію до присутніх щодо можливості захистити свої законні та порушені права, звернувшись за безоплатною правовою допомогою до центрів та бюро правової допомоги.

 

 

 

 

 

 

Детальніше про проведений правовий кінопоказ на Вінниччині, у фотозвіті:

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).