назад

Правовий кінозал_Вінниччини

29 лютого  фахівцями Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Вікторією Чорбою, Сергієм Фроловим та підтримки в реалізації проекту “Правовий кінозал” Вінницькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім. К.А. Тімірязєва.

Присутні мали змогу переглянути кінострічку “Сів заблукала уві сні”.  У фільмі змальовано історію про дівчинка, яка приїхала з іншого міста, вчитель представляє ЇЇ однокласникам, як новеньку у класі. Учні починають з неї кепкувати, оскільки у неї руде волосся, отже вона “потвора” та незважаючи на це, новенька знаходить подругу, яка підтримує її та відповідно отримує запрошення на ночівлю у новенької.

Під час заходу діти також отримали розмальовки від системи безоплатної правової допомоги, паспорт прав дитини та смаколики.

З батьками дітей, які взяли участь у даному заході було обговорено питання щодо того, чи можна розцінювати словесні образи як булінг у школі та чи саме діти, які мають рудий колір волосся, надмірну вагу, картавлять, носять окуляри  найбільше зазнають булінгу від однокласників.

Довідково: Наступний  “Правовий кінозал” відбудеться 28 березня 2020 року, початок о 14.00 годині. Місце показу кінострічки: Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К.А. Тімірязєва, вул. Соборна, 70(3-поверх). Вхід вільний.