назад

Правовий лікбез у Львівській обласній бібліотеці для дітей

З якого віку дитина має право звернутись до суду за захистом своїх прав? Як поводитись підліткам при затриманні? Якою є адміністративна відповідальність для неповнолітніх? Про ці та низку інших питань, зокрема відповідальність за булінг дізнались старшокласники Львівського автомобільно-дорожнього коледжу.

Бесіда про права дітей та їхню відповідальність за неправомірну поведінку відбулась у Львівській обласній бібліотеці для дітей 10 березня.

Спільну презентацію діяльності системи безоплатної правової допомоги та Патрульної поліції Львівської області провели Уляна Мацько, начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області та Тетяна Капись, начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Львівської області, старший лейтенант поліції.

Учні 9-10-х класів активно цікавились, якою є адміністративна відповідальність за порушення правил дорожнього руху, носіння холодної зброї. Не менш корисною була для них інформація про  Центри з надання  безоплатної вторинної правової допомоги, куди вони в разі потреби можуть звернутись за допомогою юриста.