назад

Правовий рейд Синельниківським районом організували фахівці бюро

IMG 6071Спеціалісти Синельниківського бюро правової допомоги традиційно приймають активну участь у проведенні Тижня права, який проходить в Україні у грудні. От і цього року правники провели цілий ряд зустрічей з громадянами задля підвищення їх правової обізнаності.

Так, фахівці бюро організували інформаційний захід для суб’єктів пробації, на якому розповіли про діяльність системи безоплатної правової допомоги в Україні, надали інформацію щодо реалізації і захисту прав людини та громадянина, та відповіли на всі питання, які виникли у присутніх. На годині спілкування “Ти і поліція”, що була проведена у Циганівській школі, правники познайомили школярів з правилами спілкування з поліцією.

До Міжнародного дня захисту людей з інвалідністю у Синельниківському міськрайонному центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для безробітних громадян. Від фахівців Синельниківського бюро правової допомоги вони дізнались про наслідки оформлення трудових відносин поза законодавством, а також про трудові права осіб з інвалідністю. «Невід’ємним правом осіб з інвалідністю є право на працю, незважаючи на обмежену працездатність. Працевлаштування людей з інвалідністю – це обов’язок роботодавців, передбачений законодавством України, – запевнили присутніх юристи. – Законодавство не тільки передбачає обов’язок підприємств щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, але й встановлює певні вимоги до кількості людей з інвалідністю, яких необхідно працевлаштувати кожному роботодавцю”.

Учасники АТО м. Синельникове та району у свою чергу дізнались про права та можливість їх реалізації під час зустрічі на базі ГО «Ветерани АТО та учасники бойових дій Синельниківщини».

Слід зауважити, що всі заходи, проведені правниками бюро, були спрямовані на те, щоб громадяни не лише розширювали знання про свої права, але й навчилися їх застосовувати і захищати у разі порушення.

Якщо вам потрібна правова інформація та консультація або якщо ваші права порушені, звертайтеся до Першого дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел.(056) 742-82-32, (099) 232-77-89.

Синельниківське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Синельникове, вул. Богми, 4-а, тел. (05663)4-14-35, (095)502-83-30.

Детальну інформацію з питань отримання безоплатної правової допомоги можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2018/12/10{/gallery}