назад

Правовий урок для дітей з вадами зору

НВК №37 – єдиний навчальний заклад у м. Суми, у якому навчаються діти з вадами зору. Попри певні труднощі зі здоров’ям, учні відкриті до нових знань, із зацікавленістю пізнають навколишній світ, розвиваються. При цьому для таких школярів є важливою всебічна підготовка до інтеграції в соціум, розвиток вмінь реагувати на провокативні ситуації, захищати свою гідність, бути обізнаними зі своїми правами й обов’язками. Тож фахівці Регіонального центру провели правопросвітницький урок для вихованців закладу.

Фахівчиня Регіонального центру Олена Омельченко акцентувала увагу школярів на негативних наслідках цькування учнів у навчальних закладах, розповіла про відповідальність за протиправні вчинки, на прикладах з різних життєвих ситуацій проаналізували види булінгу. Діти переглянули повчальне відео й обговорили його тематику. Під час спеціально підготовлених практичних вправ школярі розвивали такі позитивні якості як толерантність, чуйність, доброта, вчилися, як реагувати на негативні прояви, як поводитися в соціумі, комунікувати з іншими.

Діти також за допомогою спеціальних листівок мали змогу допомогти героям вирішити складні життєві ситуації, у які вони потрапили. Усі учні отримали паспорти прав дітей, розмальовки та інформаційні буклети, за допомогою яких зможуть разом з батьками отримати необхідну правову інформацію.