назад

Правила загальні – відповідальність особиста

Із метою ресоціалізації осіб, які звільнені від відбування покарання з випробувальним терміном, 3 березня 2020 року у Ковельському міськрайонному відділі з питань пробації відбулася зустріч представниці Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксани Романюк з умовно засудженими громадянами.

Фахівчиня центру розповіла присутнім про правові наслідки, які чекають на них у разі невиконання встановлених судом обов’язків, скоєння повторних злочинів і адміністративних правопорушень. Особливу увагу зосередила й на важливості усвідомлення клієнтами прабоції правових та соціальних норм, які є запорукою успішної ресоціалізації.

Акцент – і на проблемі юридичної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з насильством у сім’ї, та на практичних порадах щодо алгоритму врегулювання таких конфліктів.

Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.  Злісне ж ухилення від сплати аліментів карається громадськими роботами, арештом, обмеженням волі, а за наявності заборгованості нараховуються штрафи”, – інформувала про сплату аліментів Оксана Романюк.

Під час заходу було повідомлено про порядок отримання безоплатної правової допомоги й про те, які послуги можна отримати, звернувшись до центрів з надання БВПД.

На завершення заходу присутні отримали індивідуальні правові консультації та інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу.