назад

Співпраця Консультативної Місії Європейського Союзу з Регіональним центром з надання БВПД у Львівській області

Представники Консультативної Місії Європейського Союзу: радник КМЄС, прокурорка зі Швеції Хелена Люндґрен, радник з питань верховенства права Маркус Ролофс і спеціаліст, адвокат Дмитро Богдан завітали до Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області 5 березня.

У зустрічі взяли участь директор Регіонального центру Ігор Микитин та заступниця директора Віра Іськович.

Упродовж зустрічі учасники домовились щодо проведення семінару з навичок риторики в судовому процесі для адвокатів та юристів системи безоплатної правової допомоги Львівщини. Зазначений семінар буде проводитись за методом Джорджа Хампела, за яким тренують юристів та баристерів в Сполученому Королівстві, Австралії, США та інших юрисдикціях системи загального права, а також з включенням шведського досвіду проведення таких тренінгів.

Варто зазначити, що сторони також обговорили подальшу співпрацю Консультативної Місії ЄС з Регіональним центром, зокрема в аспекті створення та поширення буклетів «Захистимо Ваші права спільними зусиллями», який буде розширений інформацією про такі структури: Служба безпеки України; Державне бюро розслідувань; Національне антикорупційне бюро України.

Нагадаємо, буклет «Захистимо Ваші права спільними зусиллями» був створений в 2017 році з ініціативи регіонального представництва Консультативної Місії Європейського Союзу (КМЄС) з метою поширення серед населення Львівщини інформації про повноваження окремих офіційних структур, до яких часто звертаються мешканці не за адресою, оскільки мають хибне розуміння їх компетенції.

Участь у підготовці інформаційного буклету взяли представники тих структур, про яких йтиме мова у буклеті: Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області; Прокуратури Львівської області; Головного управління Національної  поліції у Львівській області; Управління забезпечення прав людини Національної поліції України; Регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини у Львівській області.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).