назад

Прес-конференція на тему: “Децентралізація. Надання безоплатної вторинної правової допомоги” у м.Бердичеві

105 серпня 2015 року в Бердичеві відбулася прес-конференція на тему: “Децентралізація. Надання безоплатної вторинної правової допомоги” за участю народного депутата України, радника міністра юстиції Андрія Помазанова, начальника Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олега Горая, заступника начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальника Управляння державної реєстрації Валентина Залізнюка, заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталії Радушинської і директора Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитра Красовського.

Під час прес-конференції учасники ознайомили представників ЗМІ та органів влади з напрямами подальшої децентралізації в системі юстиції та реформами у сфері надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні.

Андрій Помазанов наголосив на тому, що відкриття місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які надають допомогу самим незахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах, є важливим кроком у розбудові правової держави. Запевнив присутніх у тому, що Міністерство юстиції і в подальшому буде втілювати в життя реформи, які будуть сприяти захисту громадян та задоволення їх потреб у якісних правових послугах .За словами Андрія Помазанова Міністрество юстиції буде державним адвокатом кожної людини.

Олег Горай роз’яснив присутнім в чому полягає суть децентралізації в системі юстиції та які позитивні наслідки будуть мати від цього місцеві громади.

Наталія Радушинська зазначила, що метою надання безоплатної вторинної правової допомоги є забезпечення вільного доступу до правосуддя всім громадянам, розповіла представникам ЗМІ в чому полягає відмінність між первинною та вторинною правовою допомогою, розкрила зміст кожного з видів безоплатної правової допомоги. Детально ознайомила присутніх з системою органів , які надають безоплатну вторинну правову допомогу та порядком надання безоплатної вторинної правової допомоги. Наголосила на тому, що зростає довіра громадян до системи та про високі показники ефективності роботи системи .

Дмитро Красовський повідомив присутніх про порядок та режим роботи Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, роз’яснив які категорії громадян є суб’єктами отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Зазначив , що за перший місяць роботи до Бердичівського місцевого центру звернулось 32 особи, відносно 4 осіб вже прийнято рішення про надання їм безоплатної вторинної правової допомоги. Запевнив, що працівники центру допомагають кожній особі, яка цього потребує. Дмитро Красовський виявив надію на те, що представники ЗМІ донесуть до громадян інформацію про існування центру , його місцезнаходження, порядок та режим його роботи.

Перед прес-конференцією Андрій Помазанов відвідав Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. В ході зустрічі Андрій Помазанов спілкувався з працівниками місцевого центру, з відвідувачами центру та цікавився питаннями, які виникають в процесі надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Фото з заходу можна переглянути тут

{module Відео_Прес-конференція_06.08.2015}