назад

Прес-конференція щодо діяльності системи БВПД у Житомирській області

04.08.2015 press conference 4 серпня 2015 року в Житомирі відбулася прес-конференція на тему: “Децентралізація. Надання безоплатної вторинної правової допомоги” за участю народного депутата України, радника міністра юстиції Андрія Помазанова, начальника Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олега Горая, заступника начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальника Управляння державної реєстрації Валентина Залізнюка, заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталії Радушинської і директора Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяни Кулик. Йшлося про діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що функціонують на території Житомирської області, та питань децентралізації в системі надання послуг органами юстиції України.

Андрій Помазанов наголосив на тому, що відкриття місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які надають допомогу самим незахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах, є важливим кроком у розбудові правової держави. Запевнив присутніх у тому, що Міністерство юстиції і в подальшому буде втілювати в життя реформи, які будуть сприяти захисту громадян та задоволення їх потреб у якісних правових послугах .За словами Андрія Помазанова Міністрество юстиції буде державним адвокатом кожної людини.

Олег Горай роз’яснив присутнім в чому полягає суть децентралізації в системі юстиції та які позитивні наслідки будуть мати від цього місцеві громади.

Наталія Радушинська зазначила, що метою надання безоплатної вторинної правової допомоги є забезпечення вільного доступу до правосуддя всім громадянам, розповіла представникам ЗМІ в чому полягає відмінність між первинною та вторинною правовою допомогою, розкрила зміст кожного з видів безоплатної правової допомоги. Наталія Радушинська детально ознайомила присутніх з системою органів , які надають безоплатну вторинну правову допомогу та порядком надання безоплатної вторинної правової допомоги. Наголосила на тому, що зростає довіра громадян до системи та про високі показники ефективності роботи системи .

Тетяна Кулик повідомила присутніх про порядок та режим роботи Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, роз’яснила представникам ЗМІ, які категорії громадян є суб’єктами отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Тетяна Кулик зазначила, що за перший місяць роботи до Житомирського місцевого центру звернулось 35 осіб, а відносно 16 осіб вже прийнято рішення про надання їм безоплатної вторинної правової допомоги. Тетяна Кулик виявила надію на те, що представники ЗМІ донесуть до громадян інформацію про існування центру , його місцезнаходження, порядок та режим його роботи.

Перед прес-конференцією Андрій Помазанов ознайомився с роботою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та відвідав Житомирський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. В ході зустрічі Андрій Помазанов спілкувався з працівниками регіонального та місцевого центрів, з відвідувачами, цікавився питаннями, які виникають в процесі надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Фото з заходу можна переглянути тут