назад

Презентаційна зустріч зі слухачами «Академії поліції» в м. Суми

Для слухачів Центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Суми) заступниця директора Регіонального центру Валентина Волобуєва провела презентаційну зустріч, під час якої у форматі відкритого діалогу розповіла про особливості надання безоплатної правової допомоги в Україні.

Обізнаність слухачів «Академії поліції» як із Законом України «Про безоплатну правову допомогу», так і з особливостями діяльності регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги є вкрай важливою для їхньої подальшої професійної діяльності. Тож, заступниця директора Регіонального центру акцентувала увагу на важливих питаннях, зокрема:

  • види та суб’єкти надання безоплатної правової допомоги
  • підстави призначення адвокатів регіональними центрами з надання БВПД
  • механізм інформування Регіонального центру про затримання та призначення адвоката

«Службова особа суб’єкта подання інформації, що здійснила затримання, негайно після затримання повідомляє центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Регіональний центр, у свою чергу, упродовж однієї години має призначити адвоката. А правозахисник має прибути до затриманого й надати правову допомогу не більше ніж через 2 години», – наголосила Валентина Волобуєва.

Також фахівчиня роз’яснила порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.

Окремо Валентина Волобуєва акцентувала увагу на єдиному номері системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103, а також презентувала соціальні відеоролики системи БПД. А для інформаційних куточків Центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Суми) передані буклети і плакати системи безоплатної правової допомоги.