назад

Презентація місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги

IMG 7567

 26 червня 2015 року о 10.00 год. у м. Рівне в конференц-залі Рівненського інституту Київського університету права НАН України відбулась презентація системи безоплатної вторинної правової допомоги. Участь у заході приймали керівний склад органів суду, прокуратури, юстиції, адвокати та представники громадськості.

Після презентації системи БВПД, у малому конференц-залі, проведено круглий стіл та прес-конференція, за участю рейтингових ЗМІ Рівненської області, зокрема, Рівненської обласної держаної телерадіокомпанії, ТОВ «Телерадіокомпанія «Рівне – 1», “Радіо Трек”, “Радіо Ритм”, “Радіо Край”, газети «Рівне Вечірнє» та інші. У ході прес-конференції директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області Василь Овдіюк презентував систему БПВД Рівненщини, представив директорів новостворених місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги міста Рівне, Дубно та Сарни, які розпочнуть свою роботу із 01 липня 2015 року.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області Василь Овдіюк презентував новий етап у забезпеченні безоплатної правової допомоги для населення, пов’язаний із представництвом їхніх інтересів у цивільних та адміністративних справах.

Перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Василь Харчук розповів про взаємодію територіальних органів юстиції із місцевими центрами при наданні громадян первинної та вторинної правової допомоги.

Директор Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Алла Негрей розкрила напрями діяльності місцевих центрів з урахуванням потреб району. Зокрема, зазначила, що до Рівненського центру звернутися за допомогою зможуть мешканці не лише м. Рівного, а й м. Острога, Рівненського, Костопільського, Гощанського, Корецького, Здолбунівського та Острозького районів області.

Керівники Дубенського та Сарненського місцевих центрів Віктор Шевчук, Микола Павлюк розповіли про механізм подальшої співпраці усіх суб’єктів надання правових послуг на рівні територіальних громад з метою захисту конституційних прав громадян.

Організатори прес-конференції відповіли на чисельні запитання запрошених представників ЗМІ.

По закінченню заходу, Василь Овдіюк подякував за участь висловив сподівання щодо подальшої плідної співпраці та запросив представників ЗМІ на відкриття місцевих центрів Рівненщини.

ВІДЕОСЮЖЕТ НА САЙТІ ТЕЛЕКАНАЛУ “РІВНЕ 1” 

ВІДЕОСЮЖЕТ НА САЙТІ ТЕЛЕКАНАЛУ “РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ” 

 

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/kyp{/gallery}