назад

Презентація Першого миколаївського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

{module foto_stati_persh} 23 липня, під час проведення круглого столу у Миколаївському районі, проведено презентацію Першого миколаївського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У своєму виступі директор Першого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Матвієнко познайомив представників райдержадміністрації, районної ради, керівників фермерських і сільськогосподарських організацій,  районного управління соціального захисту населення, центру надання соціальних послуг, структурних підрозділів районної державної адміністрації, селищного та сільських голів, районної газети «Маяк», районного центру зайнятості, управління пенсійного фонду України  у Миколаївському районі, податкової інспекції, районного управління юстиції, прокуратури, районного відділу міліції та представників інших організацій з державною програмою забезпечення доступу громадян України до безоплатної правової допомоги. 

IMG 20150723 111148

Матвієнко О.М. детально висвітив питання юрисдикції центру. Було відмічено, що жителі Березанського, Миколаївського, Новоодеського, Очаківського районів, м. Очаків, Заводського та Центрального районів         м. Миколаєва можуть звертатися до Першого миколаївського місцевого центру з питань надання безоплатної вторинної правової допомоги аби скористатися послугами адвокатів для представництва своїх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах. Основний акцент виступу був присвячений роз’ясненню стосовно категорій осіб, яким надається така допомога та порядку її надання, зокрема малозабезпеченим (особам, якщо середньомісячний сукупний дохід їхньої сім’ї не перевищує прожиткового мінімуму), учасникам бойових дій (у тому числі, учасникам АТО із відповідним статусом, та членам сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, інвалідам, які отримують пенсію в розмірі менше двох прожиткових мінімумів та ін., у відповідності до ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Підсумовуючи свій виступ, Матвієнко О.М. привернув увагу присутніх, що безоплатна вторинна правова допомога громадянам надається адвокатами, з якими Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області укладено контракти, висловив надію, що учасники презентації донесуть отриману інформацію до відома трудових колективів та жителів району, а також нагадав, що у відповідності до статті 9 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги в Україні є органи виконавчої влади; органи місцевого самоврядування; фізичні та юридичні особи приватного права; спеціалізовані установи.IMG 20150723 110443