назад

Пріоритет роботи адвоката – якісні послуги клієнту!

Про взаємини між системою безоплатної правової допомоги та адвокатами, які залучені до її надання на Буковині, йшлося під час зустрічі за круглим столом, що відбулася 6 лютого 2020 року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області.

 Адвокати та фахівці з надання БВПД обговорили актуальні питання співпраці, напрями та перспективи роботи у 2020 році. Кожен із присутніх отримав брошури зі стандартами якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних, цивільних і адміністративних справах та представництва у кримінальному процесі.

«Наскільки якісно ви будете надавати  правову допомогу клієнтам, настільки й зросте довіра до всієї системи БПД. А наше з вами спільне завдання, яке поставив Уряд – не менше 50 відсотків громадян України мають знати про можливість отримання безоплатної правової допомоги від держави у разі потреби», – наголосив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну.

Проаналізував роботу адвокатів у 2019 році начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Владислав Шаблій. «Достатньо закономірно, серйозних нарікань з боку клієнтів не було, а чимала кількість успішних справ у кримінальному, цивільному та адміністративному процесах свідчить про добросовісну роботу адвокатів, які співпрацюють з системою БПД»,  – зауважив фахівець.

Обговорили також і проблемні питання, з якими зіштовхуються в роботі адвокати. Зокрема, прозвучали пропозиції щодо створення особистого електронного кабінету адвоката та проведення тренінгів для підвищення кваліфікації.

Такі ж круглі столи з адвокатами – надавачами безоплатної правової допомоги заплановані на 13 та 20 лютого 2020 року. До речі, нагадаємо, по 30 березня 2020 року тримає XII конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.