назад

Про безоплатну правову допомогу – для учнів Миколаївщини

Чи важливо розповідати школярам про їх права? Існує думка, що дітям, в першу чергу, краще знати свої обов´язки, ніж права. Але варто розуміти, що діти, які не мають уявлення про правову культуру та правову освіту, через кілька років стануть дорослими, які не лише не усвідомлюють власних прав, але  і порушують права інших людей.

З метою підвищення рівня правової обізнаності школярів, командою фахівців системи безоплатної правової допомоги Миколаївщини для учнів загальноосвітніх навчальних закладів області було проведено серію правопросвітницьких уроків «БПД для дітей», в ході яких юні правознавці пройшли стежками карти прав дитини та переглянули корисні повчальні відео.

Крім того, школярі дізналися про можливості отримати безоплатну правову допомогу, пройшли стежками правових лабіринтів та активно долучилися до бесіди про роль права в житті людини.

Дізнатися більше про механізми захисту прав можна звернувшись за телефоном єдиного контакт-центру системи БПД 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно в межах України).

Захищаємо права дітей разом!