назад

Про Декларацію прав людини розповідали дітям

ShM 2016 12DEKLARASIA PRAV LYUDUNA  1

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, 6 грудня  начальник відділу «Ямпільське бюро правової допомоги» Володимир  ЛЯЩЕВСЬКИЙ та головний спеціаліст цього ж відділу   Володимир  ЄВТУШЕНКО  для студентів  професійно-технічного навчального закладу «Свеський професійний аграрний ліцей» провели інформаційний захід на тему «Декларація про права людини».

 

 В ході проведення заходу головний спеціаліст відділу  Володимир ЄВТУШЕНКО ознайомив студентів професійно-технічного навчального закладу з основними етапами створення, основними положення, структурою  Декларації прав людини.

 

«Права людини є загальнолюдською цінністю, вони закріплені в Конституції України, Законах України  та в інших нормативно-правових актах виданих державою а також в міжнародно-правових документах виданих міжнародними організаціями такими, як Організація Обєднаних Націй, Радою Європи. Серед найважливіших міжнародних нормативно-правових актів, в якому на міжнародному рівні проголошено основні громадянські, політичні, соціальні, економічні та культурні права людини є – Загальна декларація прав людини прийнята 10 грудня 1948 року в Парижі Генеральною Асамблеєю ООН, і  проголошено, що Загальна Декларація прав людини, як завдання, до виконання якого повинні прагнути всі народи і всі держави з тим, щоб кожна людина і кожний орган суспільства, завжди маючи на увазі Декларацію прагнули шляхом освіти сприяти поважанню цих прав і свобод і забезпеченню, шляхом національних і міжнародних прогресивних заходів, загального і ефективного визнання і здійснення їх як серед народів держав-членів організації  так і серед народів територій, що перебувають під їх юрисдикцією», –  зазначив Володимир ЄВТУШЕНКО.

 

Володимир ЛЯЩЕВСЬКИЙ розповів студентам про значення і юридичні наслідки для суспільства та основні аспекти захисту прав дитини в концепції Декларації  прав людини. «Відповідно вказаної декларації зазначено, що материнство і дитинство дають право на особливе піклування і допомогу. Всі діти, народжені у шлюбі або поза шлюбом, повинні користуватися однаковим соціальним захистом», довів до відома начальник відділу «Ямпільське бюро правової допомоги».

Також з учнями навчального закладу було проведено обговорення тексту декларації, повноти прав закріплених у документі та питання виконання  основних положень документу в Україні.