назад

Про кібербулінг – онлайн

Онлайн-лекцію про ризики, які загрожують школярам в мережі Інтернет, провела 9 квітня для дев’ятикласників Шепетівської загальноосвітньої школи №3 юристка Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Школьнік.

«Кібербулінг: як захистися та що загрожує самим булерам» – так визначила тему заняття, яке відбулося за допомогою додатку ZOOM заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги місцевого центру.

Про кібербулінг вирішили говорити невипадково. В період карантину діти активно користуються Всесвітньою мережею, тож легко можуть потрапити в неприємні та навіть небезпечні ситуації у віртуальному просторі.

Насамперед Юлія Школьнік пояснила учням, за якими типовими ознаками можна розпізнати кібербулінг. Розповіла про його види, а також про відповідальність, яку визначає законодавство для всіх учасників цькування в інтернеті.

Завершили онлайн-спілкування, напрацювавши низку правил, які допоможуть уникати кібербулінгу та захистити себе від нього. Юристка також порадила, як правильно зібрати докази цькування, які в подальшому допоможуть захистити себе і притягнути до відповідальності булера.