назад

Про особливості оформлення права власності на земельну ділянку говорили в Івано-Франківську

В Івано-Франківську 17 жовтня фахівці Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Прикарпатті взяли участь у семінарі щодо оформлення права власності на земельну ділянку.

Семінар проводився з ініціативи фахівців Калуського місцевого центру з надання БВПД, які звернулись до керівництва Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області щодо залучення практичних працівників Державного підприємства «Івано-Франківській науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» при консультуванні громадян-клієнтів БПД із земельних питань.

Зі вступним словом до присутніх виступили заступниця начальника ГТУЮ з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Ольга Сав᾽юк та заступник директора Регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській Володимир Ковальчук.

З доповідями виступили керівник відділу Державного підприємства «Івано-Франківській науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» Ірина Дутчак та головний спеціаліст Управління державної реєстрації ГТУЮ в Івано-Франківській області Вікторія Кравець.

Володимир Ковальчук зазначив в обговоренні, що питання землекористування, оренди землі, питань вирішення спадкових та майнових прав у наших громадян, в т.ч. в гірських населених пунктах, сільських радах, об’єднаних територіальних громадах завжди є актуальним для системи безоплатної правової допомоги. Завдяки роботі мобільних точок доступу до системи БПД та спільних виїзних правових консультацій в дистанційних точках доступу до первинної правової допомоги при сільрадах та об’єднаних територіальних громадах, згідно раніше затвердженого графіка між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області та Головного територіального управління юстиції в області, громадяни порушують проблемні правові питання щодо землекористування, які потребують вирішення чи в судових інстанціях, чи в інших державних органах, таких як Головне управління Держгеокадастру в області чи органах місцевого самоврядування.