назад

Про особливості роботи юристів розповіли учням Гребінківської школи

6 лютого 2020 року школярі 9 класу Гребінківської ЗОШ І-ІІ ст.№ 1,  спробували самостійно подати позовну заяву до канцелярії суду. Секретар  перевірила документи “позивача” та допомогла заповнити заяву на отримання смс-повісток, після чого учні побували в камері обвинувачених, головний спеціаліст з ІТ-технологій Володимир Худолій продемонстрував учням серверну кімнату та кімнату допиту залегендованих свідків. Також діти відвідали архів суду, переглянули рішення, які виносилися ще у роки Другої світової війни.

У залі судового засідання фахівець безоплатної правової допомоги Юлія Маковська розповіла дітям про особливості роботи юристів, нотаріусів, слідчих, прокурорів, адвокатів та суддів. Секретар судового засідання Олена Коваленко навчила дітей як правильно формувати та підшивати судові справи.

«Сподіваємося, що дітям було цікаво поспостерігати за нашою роботою і в майбутньому хтось із них виявить бажання здобути юридичну освіту та прийти працювати до суду». – додала працівниця суду.

Проведення інтерактивних заходів спільно з судом для фахівців Гребінківського бюро правовою допомоги є доброю правовою традицією та дозволяє засвоїти правову інформацію у доступній для школярів формі.