назад

Про порядок отримання безкоштовних путівок на реабілітаційне лікування інформували на Херсонщині

За правовою допомогою дуже часто звертаються громадяни після перенесених захворювань або травм, які потребують реабілітації і хочуть бути більш обізнаними в питаннях  соціального захисту, мати повну та детальну інформацію, опираючись на законодавчу базу. Насамперед таких клієнтів цікавить, хто має право на відновне лікування та який механізм направлення в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів.

Фахівець Нововоронцовського бюро правової допомоги Максим Галушко проінформував мешканців району і для осіб, які 22 липня звернулися до Управління соціального захисту Нововоронцовської райдержадміністрації, провів лекцію «Право на реабілітацію в санаторно-курортних закладах». Під час лекції фахівець бюро пояснив, що право особи на реабілітацію в санаторно-курортних закладах України передбачено ст. 29 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Присутні дізналися, що таке медична реабілітація та для чого призначається відновне лікування; хто має право на такі послуги та який порядок отримання безкоштовних путівок на реабілітаційне лікування, які умови призначення реабілітації та в яких випадках можуть відмовити в її наданні.

Окрім того, Максим Галушко забезпечив роботу дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги.

За юридичною консультацією того дня звернулося три особи.
Їх цікавили питання земельного, житлового та спадкового права, на які вони отримали вичерпні відповіді.