назад

Про працевлаштування суб’єктів пробації говорили на Охтирщині

Питання зайнятості суб’єктів пробації залишається актуальним і на сьогодні. На запрошення фахівців Охтирського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області, правники Охтирського місцевого центру з надання БВПД відгукнулися провести інформаційну годину щодо офіційного працевлаштування та «нового закону про працю», який невдовзі буде прийнято.

Присутнім розповіли, що трудовим договором можуть визначатися окремі періоди, що включаються до складу робочого часу. «Нормальна тривалість робочого часу складає 40 годин протягом кожного семиденного періоду. Тривалість щоденної роботи (зміни) визначається роботодавцем з урахуванням специфіки його діяльності та консультацій з представниками працівників. А надурочними вважаються роботи понад встановлені у трудовому договорі тривалість роботи протягом дня (зміни)», – роз’яснила юристка  центру Марина Гаранжа.

Також фахівчиня детально роз’яснила, що таке трудовий договір та яким його бачить законотворець у проєкті закону про працю. Марина Гаранжа розповіла, які передбачаються різновиди трудового договору, а саме:

1) безстроковим;

2) строковим;

3) короткостроковим;

4) сезонним;

5) з нефіксованим робочим часом;

6) учнівський трудовий договір;

7) трудовий договір з домашнім працівником.

«У проєкті є норма, за якою забороняється укладати трудовий договір з особами молодше 16 року», – пояснила юристка.

Окрім того, присутніх проінформовано про відпустки, про збільшення відпустки за власний рахунок із 15 – до 30 днів та про декретні відпустки.

Далі захід перейшов в індивідуальні консультування, де суб’єкти пробації одержали відповіді на питання щодо випробувального терміну під час працевлаштування, порядок відрахування із зарплати виплат на аліменти, приватизація земельної ділянки, оплата праці у нічний час тощо.