назад

Про права людини і дискриміновані групи

17 грудня у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області для адвокатів системи області пройшла інформаційна сесія «Права дискримінованих груп в Україні», яку провели представники Національного демократичного інституту міжнародних відносин в Україні (NDI) та БО «Інша». Співорганізаторами виступила Рада адвокатів Херсонської області.

Захід проходив у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Програма сприяння рівності та протидії дискримінації в Україні», який реалізується Національним демократичним інститутом міжнародних відносин. Участь в інформаційній сесії взяла директорка Регіонального центру Марина Єлисєєва та адвокати, з якими місцевими центрами з надання БВПД укладено контракти.

Окрім того, учасники навчання обговорили основні міфи стосовно представників різних дискримінованих груп, у тому числі ЛГБТ-спільноти, дискутували, грали та виконували практичні завдання із протидії та стигмі до представників зазначених груп, а ще – отримали корисну інформацію щодо використання коректної термінології та алгоритму дій, якщо дізналися про випадки дискримінації. Інтерактивна інформаційна сесія включала розбір таких понять, як «дискримінація» і «толерантність», а також розгляд існуючих кейсів порушення прав дискримінованих груп.

Окрім того, учасники навчання обговорили основні міфи стосовно представників різних дискримінованих груп, у тому числі ЛГБТ-спільноти, дискутували, грали та виконували практичні завдання із протидії та стигмі до представників зазначених груп, а ще – отримали корисну інформацію щодо використання коректної термінології та алгоритму дій, якщо дізналися про випадки дискримінації.

 По завершенні заходу всі учасники отримали сертифікати про проходження інформаційної сесії.