назад

Про право голосу та щодо порядку його реалізації обговорювали на круглому столі

У приміщенні конференц-залу Івано-Франківської обласної державної адміністрації 3 липня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук та його заступник Володимир Ковальчук взяли участь у засіданні круглого столу на тему «Право голосу. Порядок його реалізації» за ініціативи Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України в Івано-Франківській області.

2

Співорганізаторами даного заходу є представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області та громадського омбудсмена з виборчих прав Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА» Зоряна Пілянського за участю керівного складу окружної виборчої комісії по виборчому округу №83 (м. Івано-Франківськ).

4

5

У засіданні  «круглого столу» взяли участь представники облдержадміністрації, виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, відділу ведення Реєстру виборців облдержадміністрації, управління Національної поліції і Головного управління юстиції в області, громадської організації «СЛІД» з питань захисту інвалідів, представники Державних установ «Коломийська виправна колонія №41» та «Івано-Франківська установа виконання покарань №12», Івано-Франківський центр розвитку місцевого самоврядування.

6

Під час заходу були обговорені актуальні питання, зокрема, розповсюджені правопорушення під час виборчого процесу, особливості реалізації виборчого права під час виборів народних депутатів України, взаємодія і співпраця у сфері виборчих прав Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги та інші питання, які можуть виникнути під час виборчого процесу.

7

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук у своєму виступі наголосив: «Щоб донести мешканцям Прикарпаття необхідну правову інформацію, ми будемо організовувати виїзди у віддалені населені пункти, щоб люди знали свої права та як діяти у разі їх порушення. У місцевих центрах будемо надавати правову допомогу як первинну, так і вторинну напередодні позачергових парламентських виборів».

На завершення заходу учасники обмінялися думками з приводу озвученої інформації та висловили побажання щодо необхідності в подальшому організації подібних засідань.

8