назад

Про право та домашнє насильство фахівці системи БПД Рівненщини говорили зі студентами НаУ «Острозька академія»

Налагодження співпраці із молоддю, яка опановує  юриспруденцію – є запорукою розвитку правової країни та одним із пріоритетів роботи відділу «Острозьке бюро правової допомоги».  Саме тому, разом зі старшим викладачем академії, кандидатом юридичних наук та адвокаткою, яка співпрацює із системою безоплатної правової допомоги, Ольгою Шминдрук, начальник Острозького Бюро Микола Шаповал провів лекцію для студентів 2-го курсу на тему «Суб’єкти цивільних процесуальних відносин».

Національний університет «Острозька академія» відомий в Україні та Європі навчальний заклад – перлина вищих навчальних закладів Рівненщини. В ньому навчаються студенти із всієї України, а випускники – займають високі посади на регіональному та  державному рівнях. Тут  здобувають освіту європейського зразка, в тому числі, і  наші майбутні колеги – юристи.

Тому Микола Шаповал та Ольга Шминдрук готуючи лекцію для спудеїв, теоретичний матеріал поєднали з практичним досвідом застосування норм законодавства. Зокрема, майбутнім юристам лектори розповіли про поняття правосуб’єктності, основні критерії визначення належності того чи іншого суб’єкта цивільних процесуальних відносин до тієї чи іншої групи, а також їх класифікацію.

Також, враховуючи, що однією із функцій системи безоплатної правової допомоги  є забезпечення представництва інтересів клієнтів в судах та органах державної влади, під час лекції студентам розказали про систему безоплатної правової допомоги та її участь у цивільних правовідносинах – як однієї зі сторін процесу. Слухачі дізналися про підстави надання особі безоплатної вторинної правової допомоги, а також про порядок залучення адвокатів та працівників бюро до процесу безпосереднього надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На завершення лекції, Микола Шаповал та Ольга Шминдрук  влаштували для студентів кінопоказ. Разом з молоддю вони переглядали тематичні відео про прояви домашнього насильства, способи боротьби з ним та захист прав потерпілих. Таким чином, правники хотіли донести до молоді бачення правильних та «здорових» шлюбно-сімейних відносин та досягти нульової толерантності до насильства в сім’ї.