назад

Про проект «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!» говорили на засіданні обласної координаційно-методичної ради з правової освіти населення

1У приміщенні Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області 27 березня керівництво Регіонального центру з надання БВПД в області взяло участь у засіданні обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

2

Засідання відбулось за участі за участі керівника апарату Івано-Франківської облдержадміністрації Романа Маланія та начальника Головного територіального управління юстиції в області Миколи Станіщука, які відзначили актуальність обраних тем, поданих до обговорення.

Роман Маланій наголосив: «Засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради має відбуватись не формально, а всі учасники повинні підходити обізнано, щоб підвищити правову обізнаність населення. У наш час правова освіта є надзвичайно потрібною та актуальною, особливо це важливо у час проведення виборчих кампаній».

3

Під час наради були розглянуті питання щодо основних порушень прав людини і громадянина на місцевому рівні. Також обговорили законодавство про вибори Президента України, права виборців, правові наслідки, які наступають у випадку їх порушень та особливості фінансового контролю державних службовців.

4

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук в обговоренні зазначив про тісну співпрацю у передвиборчий період з громадським омбудсменом із захисту виборчих прав ВГО «Опора» Зоряном Полянським щодо проведення правопросвітницьких заходів з виборчих питань. Окрім того, він наголосив, що значну увагу приділялось щодо надання правових консультацій про зміну місця голосування внутрішньо переміщених осіб в рамках інформаційної правопросвітницької кампанії «Я маю право голосу!».

5

До розгляду питань активно долучились Регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмила Непийвода, заступник директора з навчально-методичної роботи Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Любомир Бойчук, головний спеціаліст з питань запобігання і виявлення корупції ГТУЮ Петро Дем’янів, начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак, доцент кафедри кримінального права і процесу Університету Короля Данила, кандидат юридичних наук, адвокат, член громадської організації адвокатів, які надають БПД, Михайло Лотоцький, які у формі діалогу обговорювали можливі шляхи вирішення проблемних питань, обмінювалися конструктивними пропозиціями та обговорювали подальшу співпрацю.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно