назад

Про роботу Броварського міського центру

Станом на 06 жовтня 2015 року до Броварського МЦ звернулось 215 осіб, з яких 37 особам для надання вторинної правової допомоги призначені адвокати, іншим надано правові консультації або спрямовано до суб’єктів первинної правової допомоги, які уповноважені вирішувати порушені особами питання. Центр в повній мірі працює в інтересах системи безоплатної вторинної правової допомоги. Обладнані всі умови для конфіденційних побачень адвокатів з клієнтами та особистої роботи адвокатів. Крім того адвокати мають всі можливості використання техніки Центру (комп’ютери, копіювальні апарати, доступ до мережі Інтернет, зв’язок тощо).

Особи, що звертаються до Центру отримують роз’яснення, консультації, за потреби вторинну правову допомогу чи направлення до суб’єктів, що надають первинну правову допомогу.

Наведемо приклади вирішення звернень осіб до Центру:

До Центру звернувся громадянин А., який добровольцем став на захисті держави у зоні АТО. Під час проходження військової служби А. був тяжко поранений у зв’язку з чим був демобілізований. Повернувшись на попереднє місце роботи А. був звільнений де-факто,- через створення роботодавцем умов несприятливих для роботи пораненому, а де-юре за власним бажанням. За зверненням А. Броварським МЦ йому надано адвоката для оскарження неправомірних дій роботодавця.

Крім розгляду звернень поданих особисто, до Центру з територіальних органів юстиції надсилаються звернення осіб, які подали їх по місцю свого проживання, зокрема з Баришівського МРУЮ. По цим зверненням прийняті рішення та надано адвокатів для надання вторинної правової допомоги по представництву законних прав та інтересів заявників.

Також Центром для надання БВПД призначено адвокатів двом особам, які є потерпілими по кримінальним провадженням.