назад

Про роль системи БПД в освітянському просторі Сумщини – на Серпневому форумі освітян

Голови територіальних громад, директори шкіл і дошкільних навчальних закладів, начальники відділів освіти зібралися на Серпневому форумі освітян, організованому Центром професійного розвитку педагогічних працівників Степанівської селищної ради. Серед основних питань форуму – роль системи безоплатної правової допомоги в освітянському просторі Сумщини, яке розкрила очільниця Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена  Демченко.

Під час свого виступу директорка Регіонального центру акцентувала увагу на взаємодії центрів з надання БВПД із закладами освіти Сумщини, на тих основних питаннях, які висвітлюють фахівці під час проведення просвітницьких заходів як для школярів, так і для їхніх батьків та педагогічних колективів.

«Система безоплатної правової допомоги вже не один рік поспіль співпрацює із освітянською спільнотою регіону, ми маємо низу підписаних меморандумів з різними навчальними закладами і вже провели чимало просвітницьких заходів. Це і відкриті діалоги, інтерактивні лекції, правові уроки, кінопокази, правові квести і т.д. Неодноразово наших юристів запрошували для підготовки учнів до всеукраїнських олімпіад з правознавства, для роботи з талановитими учнями тощо. Ми відкриті до співпраці і розуміємо важливість правової освіти у стінах сучасної школи», – розповіла Олена Демченко.

Директорка Регіонального центру зазначила, що основними темами правопросвітництва є:

  • Права та обов’язки дитини
  • Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх
  • Протидія булінгу та домашньому насильству
  • Отримання ID-картки та ін.

Окрім цього, освітяни дізналися про реалізацію таких важливих проєктів як «Програма відновлення неповнолітніх, які є підозрюваними у вчинені злочину», «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство», а також ознайомилися зі структурою системи БПД в регіоні та основними напрямками її діяльності.