назад

Про сімейні правовідносини говорили з фахівцями соціальної роботи Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Задля підвищення рівня правової обізнаності фахівців соціальної роботи Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у сфері сімейних правовідносин представниця системи безоплатної правової допомоги Іванна Тичковська 10 лютого провела семінар на тему: «Сімейні правовідносини. Фактичні шлюбні відносини».

На зустрічі фахівець системи безоплатної правової допомоги обговорила поняття шлюбу та фактичних шлюбних відносин, майнові права чоловіка та жінки, народження дітей у шлюбі чи поза ним, виникнення аліментний майнових прав на утримання дітей, а також питання спадкування.

Виділили значення таких термінів:

– Шлюб – це сімейний союз жінки та чоловіка, зареєстрований у органі державної реєстрації актів цивільного стану.

– Фактичні шлюбні відносини – це відносини жінки та чоловіка, які проживають однією сім’єю та при цьому не є одруженими.

На завершення заходу учасники висловили свої думки щодо відмінностей між «фактичним шлюбом» і зареєстрованим, а також дійшли до висновку, що реєстрація шлюбу є важливою, оскільки це є гарантом забезпечення стабільності шлюбних відносин, охорони прав та інтересів подружжя і їх дітей.