назад

Про сімейні правовідносини – зі студентством Академії рекреаційних технологій і права

Із метою інформування молоді про сімейні правовідносини, головним спеціалістом Луцького місцевого центру з надання БВПД Зоряною Світлицькою, 24 лютого 2020 року, для студентів Академії рекреаційних технологій і права м. Луцька було проведено лекцію на тему: «Основи сімейного права України». Захід відбувся у межах проведення місячника правових знань.

Зустріч із молоддю розпочалась із короткої характеристики законодавства, що регулює сімейні відносини, та визначення поняття і ознак сім’ї.

Надалі увагу студентів було привернуто до того, що сімейні відносини передбачають наявність у їхніх учасників як прав, так і обов’язків. Акцент – і на правах дітей, визначених законодавством.

Студентам було роз’яснено порядок укладення та припинення шлюбу, умови його дійсності. Фахівчиня місцевого центру розповіла присутнім про особисті немайнові та майнові права, які є у подружжя, і, відповідно, розмежувала категорії права спільної сумісної та приватної власності.

На завершення правопросвітницького заходу до відома слухачів було представлено інформацію про те, хто і в яких випадках із членів сім’ї має право на утримання.

Серед аудиторії було поширено тематичні буклети.