назад

Про відновне правосуддя для неповнолітніх говоритимуть у стінах обласної бібліотеки для дітей

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк підписав Меморандум про співпрацю з очільницею Рівненської обласної бібліотеки для дітей Наталією Назарчук. В рамках меморандуму планується низка спільних заходів спрямованих на  підвищення правової культури та поінформованості громадян про конституційні права та шляхи їх захисту.

Коло партнерів Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області невпинно розширюється. Все нові і нові меморандуми про співпрацю директор РЦ Василь Овдіюк підписує з очільниками різноманітних організацій та державних структур. Цього разу плани майбутньої співпраці було закріплено меморандумом з Рівненської обласною бібліотекою для дітей.

«Правопросвітницька робота – один з пріоритетів діяльності системи БПД. Адже чим більше громадян знатимуть про свої права та шляхи їх захисту, тим більше буде зростати правова культура населення і тим менше люди будуть «махати рукою» на порушення їх конституційних прав». Тому, ми постійно шукаємо нових партнерів для розбудови співпраці аби правова інформація доносилась до якомога більшої кількості громадян і лунала з різних майданчиків»,- зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк.

Рівненська обласна бібліотека для дітей має багаторічну історію. Заклад користується популярністю серед підростаючого покоління, завдяки тому, що не відстає від інновацій та слідкує за сучасними трендами. Минулоріч в бібліотеці було обслужено близько 12,5 тисяч відвідувачів. Також працівники закладу активно працюють над організацією різноманітних заходів як на базі бібліотеки, так і поза її межами.

«Бібліотека – це вже давно не просто книгозбірня. На нашій базі проходить чимало різноманітних заходів для дітей та їх батьків. Ці заходи як пізнавальні, так і розважальні. Завдяки співпраці з системою безоплатної правової допомоги ми хочемо доносити до наших відвідувачів і корисну правову інформацію»,- розповіла директор КЗ «Рівненська бібліотека для дітей» РОР Наталія Назарчук.

В рамках підписаного меморандуму сторони будуть співпрацювати щодо здійснення спільних заходів з поширення інформації про діяльність Сторін, обміну досвідом, просування ефективних механізмів врегулювання соціальних проблем, забезпечення експертної підтримки і впровадження інноваційних рішень для дотримання основоположних прав і свобод людини, а також сприяння в інформуванні та реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».