назад

Про відповідальність неповнолітніх і булінг – школярам Чугуївщини

Про булінг і запобігання йому дізналися шестикласники Чугуївського ліцею № 8. А після завершення заходу керівники Чугуївського місцевого центру з надання БВПД і ліцею обговорили можливість співпраці та проведення таких заходів регулярно – для підвищення рівня правосвідомості учнів навчального закладу та зменшення кількості випадків булінгу у школі.

Робота з неповнолітніми та малолітніми – один з важливих напрямів роботи системи БПД, оскільки сприяє формуванню правосвідомості та правоосвіченості з раннього віку, толерантного ставлення до інших дітей, зменшенню вчинення правопорушень в майбутньому, інформує дітей про їхні прав та обов’язків, та в цілому забезпечує все сторонній розвиток дітей.

На запрошення педагогів і керівництва Чугуївського ліцею № 8 директорка Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Уляна Кудрик і головний юрист Чугуївського бюро правової допомоги Денис Папян провели для учнів два уроки на тему: «Відповідальність неповнолітніх» та «Стоп Булінг».

Діти отримали важливу інформацію щодо відповідальності неповнолітніх, видів булінгу, відповідальності за вчинення булінгу та механізмів боротьби з ним. Під час заходів були проведені ігри та виконані практичні завдання учнями.

Такі заходи є досить дієвими та викликають жвавий інтерес у дітей, оскільки проходять в рамках живого спілкування між юристами та дітьми, – зазначила директорка Чугуївського місцевого центру Уляна Кудрик. –  Інформація подається дуже простою та зрозумілою мовою, що, в свою чергу, сприяє кращому засвоєнню почутого та побаченого.