назад

Про якісні та кількісні показники діяльності Охтирського місцевого центру з надання БВПД у 2019 році говорили під час апаратної наради при міському голові

Під час засідання апаратної наради при міському голові м. Охтирки розглядалася низка важливих питань, серед яких і результати діяльності Охтирського місцевого центру з надання БВПД у 2019 році. Презентувала якісні та кількісні показники директорка центру Тамара Козир.

Очільниця центру наголосила, що Охтирський місцевий центр надає безоплатну первинну правову допомогу, яка включає:

– надання правової інформації;

– юридичні консультації;

– складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних);

– допомогу в отриманні доступу до сервісів Міністерства юстиції України.

Також Тамара Козир пояснила, що безоплатна вторинна правова допомога як вид державної гарантії включає: складання процесуальних документів, представництво в суді, захист соціально вразливих категорій осіб, перелік яких встановлено в статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».
Директорка зазначила, що за 2019 рік надано 2182 консультацій, інтереси 210 громадян представлено в суді. Тамара Козир проінформувала про напрацювання у напрямку правопросвітництва, взаємодії з іншими органами влади на місцях, виготовлення інформаційних буклетів, поділилася успішним досвідом впровадження освітньо-виховних проєктів тощо.

Довідково: фото із сайту Охтирської міської ради