назад

Пробація та безоплатна правова допомога – співпраця задля інтересів засуджених

Людина порушила закон – суд визначив покарання. Та суспільство передусім зацікавлене, щоб вона після цього знову не вчинила правопорушення. Щоб людина не випадала з соціуму, а залишилася повноправним його членом, при цьому не загрожуючи безпеці інших.

Відповідно до Закону України «Про пробацію» суб’єкти пробації мають право на роз’яснення своїх прав та обов’язків, отримувати інформацію про можливу допомогу і консультації. Соціально-виховну роботу разом із заходами нагляду включають до індивідуального плану роботи із засудженим. Невід’ємною частиною пробаційних заходів є і підвищення правової культури засудженого. Саме тому співпраця з системою безоплатної правової допомоги є необхідною та актуальною.

З нагоди відзначення 5-ї річниці прийняття Закону «Про пробацію» начальниці Глибоцького бюро правової допомоги Яніні Богдан та керівниці Кіцманського бюро правової допомоги Анжелі Косинській вручили подяки за тісну співпрацю, високий професіоналізм, надійну підтримку та вагомий внесок та особисту ініціативу у розбудові служби пробації в Україні.

Нагадуємо, 17 вересня 2018 року Координаційний центр з надання правової допомоги та адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби України, Державна установа «Центр пробації» уклали Меморандум про співпрацю. Його меті – консолідація зусиль сторін, спрямованих на співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги особам, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, тримаються під вартою в місцях попереднього ув’язнення або перебувають на обліку в уповноважених органах з питань пробації.