назад

«Проблемні питання внутрішньо переміщених осіб» на території Чорнобаївського району

За даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних державних адміністрацій, від початку окупації Кримського півострова та збройного конфлікту на Сході України на облік взято 1 654 845 переселенців або 1 334 297 сімей із Донбасу та Криму. 1 087 167 родин звернулося за призначенням грошової допомоги, 997 513 із них її отримують. Близько 60% від усіх переселенців – діти та особи похилого віку. Основними проблемами внутрішньо переміщених осіб на сьогодні залишаються припинення або відмова у нарахуванні соціальних виплат, питання працевлаштування та пошуку житла.

14 вересня 2018 року з метою інформування переселенців, що проживають в смт Чорнобай, з їхніми правами фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання БВПД за участі представника Вінницької правозахисної групи, адвоката Валентини Ткач проведено круглий стіл на тему «Проблемні питання внутрішньо переміщених осіб». Обговорено питання соціального та правового захисту ВПО, надано роз’яснення щодо оформлення субсидій, поновлення призупинених соціальних виплат та отримання безоплатної правової допомоги.

чорнобаївське бпд  впо03

Учасників заходу поінформовано про всеукраїнський проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», розповсюджено інформаційні буклети.

чорнобаївське бпд  впо01

Цього ж дня в рамках правопросвітницької роботи фахівцями центру проведено зустріч із керівництвом Чорнобаївської державної нотаріальної контори щодо «Змін, що відбулися у спадковому законодавстві» та досягнуто домовленості про спільну право роз’яснювальну роботу.