назад

Продовжуємо відкритий діалог зі студентами

Як побудована система безоплатної правової допомоги та яку роль у захисті прав людини відіграють громадські організації. Про це йшлося під час зустрічі очільниці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Наталії Гнатуші та керівниці Всеукраїнської благодійної організації “Ініціатива заради життя” Вікторії Лапшиної зі студентами Коледжу Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського.

Протягом заходу учасники розглянули аспекти правозахисних проєктів, які наразі реалізуються в регіоні, серед них – сімейні та громадські радники, відновне правосуддя для неповнолітніх тощо.

Окрім цього, говорили про перспективи професії юриста, про те, як обрати профіль, а також як побудувати успішну кар’єру.

Як відзначила директорка Регіонального центру Наталія Гнатуша, думати про працевлаштування потрібно ще під час навчання, адже по завершенню вишу часу на роздуми вже не залишиться.

Наразі у вас є можливість долучитися про правопросвітницької роботи в області, ставши параюристом системи безоплатної правової допомоги. Це не лише допоможе вам визначитися із майбутньою спеціалізацію, але й розвиватиме так звані «м’які навички», серед яких – вміння комунікувати з різними верствами населення, чітко доносити інформацію, а також швидко та правильно виявляти проблему клієнтів. Це точно стане в нагоді в майбутній роботі, – зауважила Наталія Гнатуша.