назад
12.03.14

Продовжується узагальнення пропозицій до проекту нової редакції Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (оновлено)

uzagalnЗа результатами зібрання адвокатів та представників громадських організацій адвокатів з обговорення підходів до створення робочої групи для підготовки проекту Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (нова редакція) та формування технічного завдання такої робочої групи, що відбулося 7 березня 2014 року у Міністерстві юстиції України під головуванням Миколи Сірого, секретаріатом робочої групи продовжується узагальнення пропозицій до проекту Закону України, яким будуть внесені зміни до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та інших законів.

Станом на 17 березня 2014 року пропозиції надіслали Асоціація адвокатів України, АК “Юридичні традиції”, адвокати Дмитро Назарець, Марк Бєлкін, Антон Долгов, Олександр Бовкун, Олександр Постернак, Дмитро Кухнюк, Роман Титикало, Сергій Грицай, Олександр Лапін, Арсен Марінушкін, Дмитро Тиновський, Дмитро Дмитрієв, Микола Глотов, Віктор Сизоненко, Андрій Бурлаченко, Олексій Кухар, Олександра Яновська, Катерина Коваль, Олег Спину, Інна Рафальська.

Збір та узагальнення пропозицій продовжується. Просимо надсилати матеріали на створену для цієї мети адресу електронної пошти bar@legalaid.gov.ua за такою формою.

Узагальнені пропозиції будуть представлені на розгляд робочої групи у вигляді зведеної таблиці.

11 березня 2014 року головою робочої групи Миколою Сірим відповідно до узгоджених на згаданому зібранні засад її формування було надіслано листа до Ради адвокатів України, Академії адвокатури України, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Львівського національного університету ім. Івана Франка, Національного університету «Одеська юридична академія», Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, всеукраїнських громадських організацій «Спілка адвокатів України», «Асоціація адвокатів України», «Асоціація правників України», «Рада адвокатів України», «Союз юристів України», «Всеукраїнська професійна спілка правників», «Українське юридичне товариство» з проханням визначити представників до складу цієї робочої групи.

Станом на 17 березня 2014 року пропозиції до складу робочої групи надійшли від ВГО «Рада адвокатів України», «Асоціація адвокатів України», ГО «Група 30-го листопада», Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Львівського національного університету імені Івана Франка, а також Союзу юристів України.

Перше засідання робочої групи орієнтовно заплановано на 20 березня 2014 року. До цього Микола Сірий, як і було ним обіцяно, проведе робочі зустрічі з адвокатами, які готують пропозиції індивідуально і не представляють певних громадських організацій або неформальних професійних спільнот.

Завантажити форму для надання пропозицій.