назад

Профілактична робота з суб’єктами пробації

15 жовтня працівником Золотоніського місцевого центру з надання БВПД Тетяною Жалобною спільно з інспектором міжрегіонального відділуфілії ДУ «Центр пробації» у Черкаськійобласті Юлією Фроловою проведено інформаційну зустріч на тему: «Профілактика вчинення повторних правопорушень» ззасудженими, якіперебувають на обліку взазначеній установі.
Під час зустрічі обговорено фактори та обставини, які спонукають людинудо вчиненнязлочину, різновиди злочинів за ступенемтяжкості та види відповідальності.
Відповідно до статтті 166 Кримінально – виконавчого кодексу України, якщо засуджений не виконує обов’язки визначені вироком суду, систематично вчиняє правопорушення, наслідком яких є адміністративні стягнення, уповноважений орган з питань пробації подає до суду клопотання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого до місць позбавлення волі для відбування призначеного покарання. Клопотання подається після письмового попередження особи про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Систематичним вчиненням правопорушень, які тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про небажання стати на шлях виправлення, вважається вчинення засудженим протягом іспитового строку трьох і більше таких правопорушень.

Напрікінці заходу суб’єкти пробації отримали правові консультації в рамках роботи дистанційного пункту та висловили свої думки щодо тематики наступних профілактично-виховних заходів. Серед присутніх поширено тематичні буклети системи БПД та правопросвітницького проекту Мін’юсту: «Я маю право!».