назад
20.09.13

Проходить Всеукраїнська міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення

zasidanniaСьогодні, 20 вересня 2013 року, у місті Чернігові проходить виїзне розширене засідання Всеукраїнської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення на тему «Діяльність органів внутрішніх справ України щодо підвищення рівня обізнаності громадськості з питань реалізації прав учасників процесу у кримінальному провадженні за Кримінальним процесуальним кодексом України».

Зі вступним словом на відкритті засідання виступили Міністр юстиції України Олена Лукаш, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова Чернігівської обласної ради Анатолій Мельник.
Змістовно засідання було розділено на 2 питання:

1. Стан правоосвітньої діяльності в установах виконання покарань: досвід  організації роботи на прикладі Чернігівської області

2. Діяльність органів внутрішніх справ України щодо підвищення рівня обізнаності громадськості з питань реалізації прав учасників процесу у кримінальному провадженні за Кримінальним процесуальним кодексом України

Співдоповідачами до другого питання засідання були директор Координаційного центру Андрій Вишневський, який виступив з презентацією «Проблеми інформування громадян про право на захист, гарантований державою, та пропозиції щодо їх розв’язання», а також директор Харківського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Гайворонська з доповіддю «Інформаційна взаємодія між центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та органами внутрішніх справ з метою забезпечення права на захист»