назад

Проведення пресс-конференції щодо створення «Інформаційного центру для бійців АТО та їх родичів» на території м. Запоріжжя

ZP press conf130 жовтня 2014 р. за участю директора Запорізького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дємєнєвої О.В. – відбулась прес-конференція щодо відкритиия на території м. Запоріжжя громадської приймальні з питань, пов’язаних з солдатами і добровольцями в зоні АТО.

 

 На пресс-конференції були обговорені наступні питання:

1. Відкриття громадської приймальні.

2. Правова і консультаційна допомога з питань АТО.

3. Звернення до влади і ЗМІ, з питань постійних потреб, доступу громадськості до інформації, а також підтримка з боку влади і ЗМІ тих громадян, яких спіткала доля участі рідних в АТО і пов’язаних з цим питань.

На прес-конференції також були присутні: керівник ВГО «Жіноча Сила України» – Наталя Дідик; адвокат, голова Запорізького відділення Асоціації адвокатів – Маргарита Тріпольська; представник ВГО «Жіноча Сила України» в Запорізькому регіоні – Юлія Матвієнко; представник ВГО «Жіноча Сила України», керівник благодійної організації – Антоніна Ричко; громадяни, бійці АТО, матері та близькі родичі бійців АТО.

За результатами зазначеного заходу були обговорені актуальні проблеми соціального захисту бійців АТО та їх родичів, чинне законодавство України щодо питання соціального захисту бійців АТО та їх родичів, проблемні питання реалізації положень законодавства України в зазначеному питанні, було приділено значну увагу недосконалості існуючого механізму та процедури забезпечення соціального захисту бійців АТО та їх родичів на території м. Запоріжжя.

        Окрім зазначеного, громадськості було представлено проект впровадження «Інформаційного центру для бійців АТО та їх родичів» на території м. Запоріжжя, який виконуватиме функції роз’яснення процедури та консультативної допомоги бійцям АТО та їх родичів щодо оформлення та отримання ними соціальної допомоги від держави.

ZP press conf3

ZP press conf2